Gera idėja

2/09/2011

Traškūs belgiški vafliai, waffels

Reikės vaflių/blynų elektrinės keptuvės. Mano nuomone, labai geras, lengvas, greitas belgiškų waffels (traškių vaflių/sausainių) receptas. Labai skanūs, tirpstantys burnoje. Dažnai juos kepu po pietų, po pokaičio miego, jaukiam pasisėdėjimui prie arbatos arba stiklinės pieno. Užsidegus žvakutę... Sausainiukai, kvepiantys vanile... Kai juos užuodžiu ir skanauju, atrodo, kad ištirpstu kartu su jais...
Traškūs belgiški vafliai, waffels
4 vafliai

125 g sviesto
150 g rudojo cukraus
2 kiaušiniai
150 g miltų
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
1 arbatinis šaukštelis brendžio arba romo
1 maišelis (8 g) vanilinio cukraus


Ištirpdytą sviestą gerai sumaišyti su cukrumi. Išplakti kiaušinių trynius ir juos sudėti į sviesto ir cukraus tešlą. Atskirame inde miltus gerai sumaišyti su kepimo milteliais ir maišant dalimis juos suberti į sviesto, cukraus ir kiaušinių tešlą kartu su romu ar brendžiu ir vaniliniu cukrumi. Viską gerai išmaišyti.  
Kiaušinių baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į tešlą.
Įkaitinti elektrinę keptuvę, ištepti ją su sviestu, į keptuvės vidurį dėti 2 didelius šaukštus tešlos ir kepti apie 4-5 minutes ant vidutinės temperatūros iki kol vafliai gražiai paruduos.

Receptą paėmiau iš čia

2 comments:

Anonymous said...

Cia ne belgiski vafliai :(

Juste said...

O kodel ne?