Gera idėja

2/03/2011

Mėsiška sriubytė

Taigi, pirmasis mano receptas meno blog´e - MĖSIŠKA SRIUBYTĖ. Ši soti, šildanti sriubytė tiesiog gimė mano mažoje virtuvėje, kai užlango pūtė žvarbus, šaltas vėjas, kai pažvelgus per langą norėjosi likti namie, norėjosi šilumos, kažko kvepiančio namais, meile ir jaukumu.   
Ši paprasta sriubytė buvo sukurta mano pačios, pasitelkiant įvairias idėjas ir patarimus iš įvairių internetinių receptų svetainių bei blog’ų.
MĖSIŠKA SRIUBYTĖ

Sultiniui:
Jautienos gabaliukas
Kiaulienos šonkauliukai
Kiaulienos kaulas
Kumpio gabaliukas (ispaniškas jamon)
Pusė pomidoro
Poras
Lauro lapas
Česnako skiltelė
Pusė svogūno
Morka
Pusė kopūsto
Pusė šaukštelio raudonosios paprikos miltelių

Viską sudėti į greitpuodį, apsemti vandeniu ir virti apie 50 minučių. Kai sultinys išvirs, viską ištraukti ir sultinį perkošti per sietelį. Jautieną, šonkauliukus, kumpį ir morką padėti atskirai – jie bus naudojami sriubytei.

Sriubytei:
2 bulvės
Sauja šaldytų ankštinių žalių pupelių (habichuelas)
Bazilikas (geriau būtų šviežias, bet aš neturėjau ir įdėjau džiovinto)
Išvirti šonkauliukai, jautiena ir kumpis
Sultinyje virta morka
1 šauktelis pomidorų tyrės (galima patarkuoti prapjautą pomidorą smulkia tarka)
Šlakelis sojos padažo (pagal skonį)
Druska (pagal skonį)

Į švarų sultinį dėti supjaustytas kubeliais bulves, šaldytas ankštines pupeles, šakute sutrintą virtą morką, išvirtus šonkauliukus, kubeliais supjaustytą jautieną ir kumpį, pomidorų tyrę, sojų padažą, druską, baziliką. Kai bulvės išvirs, dalį bulvių išimti ir sutrinti su šakute ir sudėti atgal į verdamą sriubą. Gerai išmaišyti. Skanaus!


No comments: