Gera idėja

2/05/2011

Romantiškosios salotos su mocarela (mozzarella) ir džiovintais pomidorais


Saulėta diena

Tiesa, kad kartais pavargstu nuo saulės ir bebrotiškai pasiilgstu sniego. Bet šiandien taip nenutiko ir tuo džiaugiuosi. Šiandien buvo pasakiška diena. Dangus buvo žydras ir labai švarus, apie 16 laipsnių šilumos vasario 5 dieną. Tikrai neįtikėtina! Romantiškai pasivaikščiojome Viduržemio jūros pakrante... Visada sakau, jog idealesnės vietos gyventi aš nerasiu, nes turbūt ją jau radau. Prie jūros.
Taigi, bevaikščiojant pajūriu, įkvėpti Viduržemio jūros, saulės ir nuostabaus oro, įsivaizdavome salotas, kurias gryžę darysime pietums. 
Mano vyro išsireiškimu, jas valgant, užsimerkus, galima pasijusti tarsi kokioje Sicilijoje, jausti Viduržemio jūros kvapą, malonų vėjelį, matyti gražius vaizdus, girdėti itališkai kalbančius žmones. Tiesiog mūsų itališka idėja.

Romantiškosios salotos su mocarela (mozzarella) ir džiovintais pomidorais

Rukola
Žali pomidorai
Mocarelos sūris
Džiovinti pomidorai aliejuje
Džiovintas raudonėlis
Alyvų aliejus
Druska


5 comments:

Unknown said...

skaniai čia atrodo, pabandysiu pasigaminti, tik gaila romantiškai ragausiu viena :), nes mūsų šeimoj džiovintus pomidorus dievinu tik aš

Juste said...

Jo, Sonata, pabandyk šias salotas. Labai skanu. Galima jas daryti ir be rukolos :)

Bidibidobidiboo said...

mmmmm...atrodo labai skaniai! jei tik rasiu čia džiovintų pomidorų būtinai kažką panašaus pasigaminsiu! :) beje, tik grįžus iš Ispanijos Gaurius suprato kodėl sakiau, kad reikia ir pats nupirko alyvuogių aliejaus :) chi chi!

Juste said...

Jo, Silvija, pabandyk šias salotas. Jei negausi džiovintų pomidorų, galima daryti ir su žaliais pomidorais, mocarelos sūriu, džiovintu raudonėliu ir alyvų aliejumi, kurie visi kartu labai dera. O džiovinti pomidorai aliejuje dar labiau viską pagardina. :*
O alyvų aliejus - tai jau kita tema. Dabar be jo jau neišsiverčiu ir dabar galvoju, kad reikės padaryti įraša susijusį tik su alyvų aliejumi :)

Skirmante said...

Fantastiškai patiko! Vietoje rukolos naudojau ir paprastas ir iceberg salotas. Abiem kartais gavosi labai skaniai.