Vėlyvą
sekmadienio rytą namai kvepėjo obuoliais, cinamonu ir jaukumu - kepiau patį skaniausią kada valgytą obuolių pyragą – amerikietišką obuolių pyragą (american apple pie).
Manau, pirmą kartą jį pabandžiusi, tapau nuo jo priklausoma. Jo receptų galybė,
bet pagrindiniai ingriedientai nesikeičia.
Paprastas,
greitas ir labai skanus!!!
Amerikietiškas obuolių pyragas
Pyrago
tešla:
1
1/4 stiklinės kvietinių miltų (man skanu maišant kvietinius miltus su viso
grūdo kvietiniais miltais)
100g
nesūdyto šalto sviesto
3-4
v. š. šalto vandens
1-2 a. š. rudojo cukraus
¼
a. š. druskos
Miltus,
cukrų ir druską gerai sumaišyti. Sudėti šaltą, smulkiai sukapotą sviestą ir
viską vėl gerai sumaišyti, kol gausis birūs trupiniai. Įpilti vandens ir
išmaišyti. Su ranka sulipdyti tešlą ir truputį paminkyti (truputį, kad tešla
nesušiltų ir sviesto gumulėliai neištirptų). Padalyti tešlą į dvi dalis,
įvynioti į maistinę plėvelę ir palaikyti šaldytuve 30 minučių.
Tešlą
galima laikyti šaldytuve iki 2 dienų ir šaldiklyje iki 1 mėnesio.
Apie
šios tešlos gamybą labai smulkiai galima paskaityti čia
(angliškas straipsnis).
Obuolių
įdaras:
3
vidutinio dydžio kieti obuoliai
1/3
stiklinės rudojo cukraus
1
v. š. citrinos sulčių
1 a. š. cinamono
½ a. š. muskato riešuto
½ a. š. imbiero miltelių
½
a. š. tarkuotos citrinos žievelės
1
kiaušinio trynys
1
v. š. pieno
Rudojo
cukraus ir cinamono apibarstymui
Obuolius
nulupti ir supjaustyti apie 0,5
cm storumo skiltelėmis ir sumaišyti su cukrumi, citrinos
sultimis ir prieskoniais.
* Cukraus kiekis priklauso nuo obuolių rūgštumo.
Pyragas:
Įkaitinti
orkaitę iki 200ºC. Paruoštą tešlą iškočioti (2 lakštus) (kad nekiptų, pabarstyti miltais)
ir iškloti kepimo indą. Ant tešlos supilti paruoštus obuolius, juos paspausti,
kad liktų kuo mažiau oro tarpų ir juos apkloti iš kito lakšto tešlos supjaustytomis
juostelėmis.
Kiaušinio
trynį sumaišyti su pienu ir juo patepti pyragą, apibarstyti cukrumi ir
cinamonu. Kepti 180ºC
karštumo orkaitėje 50 minučių (iki kol tešla gražiai paruduos ir obuoliai
burbuliuos).
Iškeptą pyragą atšaldyti. Galima valgyti šaltą arba truputį pašildytą. Mums labai skanus jis šiltas su šaltu vaniliniu pieneliu. Pyragą galima laikyti šaldytuve iki 2 dienų.
Iškeptą pyragą atšaldyti. Galima valgyti šaltą arba truputį pašildytą. Mums labai skanus jis šiltas su šaltu vaniliniu pieneliu. Pyragą galima laikyti šaldytuve iki 2 dienų.
Skanaus!!!
12 comments:
Teisingai, amerikietiškas obuolių pyragas pats skaniausias, ir joks kitas obuolių pyragas jam neprilygsta ;)
Živile, tikrai šis neprilygsta jokiam kitam obuolių pyragui :) Aš jo noriu ir noriu :)
Noriu ir aš šį išbandyti, nes atrodo nuodėmingai gerai. Kas kad paprasti ingredientai, bet atrodo puikiai :)
vajetau, koks grožis....
Super skanėstas
Indre, tikrai labai jau paprastas šis pyragas, bet labai labai skanus. Manau, tikrai patiks :)
Kartais, paprasti dalykai - geriausi!
Egidija, ačiū!
Lina, tikrai taip!
Iskepiau si pyraga, bet valgysim tik ryt.. seile taip tysta uostant kvapus :) O kas per vanilinis pienelis? Nes jau ir tas gundo :)
Kaip gerai :) tikiuosi patiks. O vanilinis pienelis daromas is kiausinio, cukraus, pieno. As dazniau perku tokius miltelius, kaip kad pudingas buna. Ispanijoje vadinasi natillas. Namie gamintas ar is pakelio - abu skanus.
Skanaus pyrago!!!
Buvo skanu :) Kepsiu dar ne karta, tik su maziau cinamono, nors as ji ir megstu, bet si karta man jo buvo per daug. O kokio skersmens formoj kepet?
Gerai, kad patiko :)
Ačiū už klausimą apie formos dydį. Reikės parašyti prie recepto. Aš kepu 20 cm skersmens inde šį pyragą. Bet galima ir truputį didesnį indą/formą naudoti, bet tada obuolių įdarui dėčiau 4 obuolius.
Oooo... Koks geras receptas atejus rudeniui.
"Danelton
Audiounit
Garsoaparaturosnuomavilniuje
Djpaslaugos
Garsoaparaturosnuomaeu
Garsoaparaturosnuomacom
Blogaudiounitlt
Renginiuvedejai
Bloggarsoaparaturosnuoma
Newsaudiounit
Bloggarsoaparaturosnuomavilniuje"
Post a Comment