Bruschetta – itališkas užkandis, kurį atradome
visai neseniai. Neseniai valgyta buvo su burrata (labai šviežia mozzarella
gaminama iš buivolių pieno) ir itališku Parmos kumpiu. Buvo taip skanu... Tai
nukopijavau idėją, bet be burratos ir Parmos kumpio... Ir kitą bruschettą
sugalvojo mano vyras.
Bruschetta su mozarella ir keptomis daržovėmis
Balta skrudinta duona (bagetti, ciabatta ir pan.)
Mėgstamos salotos (aš naudoju šviežių gourmet
salotų mišinį pakelyje jau supjaustytą ir nuplautą arba rukolą)
Mozarella
Vyšniniai pomidorai
Grybai
Raudona paprika
Virtas kumpelis (york)
Alyvuogių aliejus virgen extra
Druska
Vyšninius pomidorus perpjauti pusiau, grybus
supjaustyti stambiai, raudonąją papriką supjaustyti plonomis lazdelėmis,
mozarellą supjaustyti riekėmis, virtą kumpelį atpjauti labai plonai. Pomidorus,
grybus ir raudonąją papriką apkepti keptuvėje su šlakeliu aliejaus ir
apibarstyti stambia druska. Aš viską kepu vienoje didelėje keptuvėje ant
karštos ugnies, bet daržovių nesumaišau, paskirstau į keptuvės kampus. Galima
kepti ir atskirai. Viskas iškepa labai greitai (5-7 minutės). Kepant raudonąją
papriką galima ją apšlakstyti balzaminiu (modemos) actu – duoda labai skanų
skonį.
Duoną supjaustyti ne storomis riekėmis ir
paskrudinti (skrudintuvėje arba ant sausos keptuvės).
Ant paskrudintos duonos dėti salotas, apšlakstyti
alyvuogių aliejumi ir tuomet dėti pomidorus, mozarellą, grybus, papriką ir
kumpį.
Ir... ožkos sūrio mėgėjams...
Balta skrudinta duona (bagetti, ciabatta ir pan.)
Mėgstamos salotos (aš naudoju šviežių gourmet
salotų mišinį pakelyje jau supjaustytą ir nuplautą arba rukolą)
Ožkos sūris
Medus
Migdolai
Alyvuogių aliejus virgen extra
Duoną paskrudinti skrudintuvėje arba ant sausos keptuvės, ant jos dėti
salotas, pašlakstyti su alyvuogių aliejumi, tuomet uždėti supjaustytą minkštą
ožkos sūrį, aplieti trupučiu medumi ir apibarstyti pasmulkintais migdolais.
P.S. Ir vėl, nuotraukos su labai aukštu ISO... o taip stengiausi ir net prakaitavau su gurgiančiu pilvu... et... bet iš klaidų mokomasi, kaip sakant :)
Bruschetta su mozarella ir keptomis daržovėmis nr. 2
13 comments:
Atrodo skaniai, tik vat servetele issilyginti reiketu- nes labai jau akis bado ir vaizda gadina :D
Atrodo puikiai, tiek spalvų...gardi idėja :)
Anonime, turbūt gerai pastebėta dėl servetėlės. Na šiaip lyginu aš tas savo staltieses ir servetėles. Bet matyt šita, kurią naudoju nuotraukom, pasiglamžė truputį ir neskyriau perdaug reikšmės tam, o gal net ir nepastebėjau, nes buvau susikoncentravusi į maisto darymą ir fotografavimą. Turbūt tą tobulumą sunku rasti, kur beieškotum...
Simona, smagu, kad patiko idėja. Tikiuos, jei gaminsi, skonis taip pat nenuvils :)
Sumuštinukai atrodo labai gardžiai ir puikiai. Drįstu prieštarauti pirmąjam pasisakiusiam anonimui dėl servetėlių. Sulamdytos servetėlės kartais gražiau, negu išlygintos. Dar labai gražu ir madinga fotografuoti maistą padėjus ant stipriai aplamdyto sviestinio arba rudo popieriaus. Kuo daugiau klosčių ir šešėlių, tuo gražiau.
Segebute, ačiū! Džiaugiuosi, kad patiko :)
Sutinku su Segebute, kad sulamdymai duoda grazius seselius ir vingius. Taciau suglamzymai ir klostes, nelygu linijoms- nuo serveteles sulankstymo. Tai visiskai ktias atvejis. Ir grozio tai tikrai nepriduoda. Bet sumustinuskas su suriu bet kokiu atveju- nuostabus!!!
Anonime, ačiū už nuomonę, na bet tingiu aš lyginti staltiesėles prieš kiekvieną maisto fotografavimą... ir džiugu, kad patiko bruschetta.
Atrodo nuostabiai. Ir aš labai brusketas mėgstu :)
O servetėlė nekrenta į akis - kvadratai ir tiek, viskas ok :)
Indre ačiū!!! Man irgi taip skanu tos brusketos :)
cia kitam anonimiskam - kaip sakant kai lietuviskas pavydas bamba grauzia, tai net kazkokios serveteles (tai ten staltiese - ne servetele beje) kazkokie mikroskopiniai nelygumai kliuna.
as tai net nepastebejau, kol komentaro neperskaciau, o ir siaip - nieko ten nera.
Sumustiniai puikus!
Ačiū Kitas anonime!
Čia ispanijoje Modenos balzaminis actas vadinama modemos?
Modenos actas vadinasi. (El vinagre de módena). "Modema" - su klaida parašiau.
Post a Comment