Tai vakar galvojau galvojau ko man labai norėtųsi
pietums, tikrindama ką turiu šaldytuve ir štai receptas...
Labai mėgstu grybus ir ypač prigribautus miške, bet
čia, kur gyvenu, Ispanijos pietuose, mišką su grybais kaip ir sunku būtų rasti,
tad tenkinuosi pirktais parduotuvėje ar turguje.
Couscous su grybais
Kuskuso paruošimui:
Ne pilna stiklinė kuskuso
1 stiklinė verdančio vištienos arba daržovių
sultinio
Kuskusą užpilti su stikline verdančio sultinio,
išmaišyti ir palaikyti apie 15 minučių. Prieš tiekiant, išpurenti su šakute.
Grybų
padažas:
1 svogūnas
170g grybų
¼ stiklinės vištienos sultinio
¼ stiklinės grietinėlės
¼ stiklinės pieno
2 valgomieji šaukštai alyvų aliejaus
Druska, pipirai, muskato riešutas
Petražolės
Įkaitinti keptuvėje alyvų aliejų, sudėti
supjaustytą svogūną, apkepti kol gražiai pageltonuos ir bus permatomas. Tada
sudėti nuplautus ir stambiai supjaustytus arba nepjaustytus (priklauso nuo
dydžio) grybus ir apkepti kol gražiai paruduos (apie 5-7 minutes). Tada supilti
sultinį, pieną ir grietinėlę, įberti druskos, pipirų ir malto muskato riešuto
pagal skonį. Dar galima įpilti šlakelį sojų padažo. Jis pagardina ir suteikia
gražią spalvą padažui, bet šį kartą neturėjau. Viską maišant pakaitinti apie 5
minutes ir suberti susmulkintas šviežias petražoles.
Kuskusą pašildyti – aš jį šildžiau mikrobangėje 30
sekundžių.
11 comments:
O žinai, tikrai gera idėja. Pasiilgau grybų labai, Londone irgi nepagrybausi, o už Londono - karalienės miškai, miškininkai, pasakojo, stebi grybautojus :) Parduotuvėse grybų yra, tik pavadinimai man jų nieko nesako, lyg ir skirtingi, bet vizualiai - viens prie vieno šampinjonai :))
Išsisaugau, ačiū!
Tai prašom. Džiugu kad patiko.
Na vat su tų karalių valdom :)
O man irgi parduotuvėse grybų pavadinimai nieko nesako, tad dažniausiai renkuosi pagal kainą ir pagal išvaizdą.
nuostabiai atrodo!
Ačiū Neringa! Tik tiek kad, bežaisdama su fotoaparatu, keisdama ISO ir pan. nepadariau normalios kokybės nuotraukos... O taip stengiausi :)
kartais ir man pasitaiko, karta per ziopluma savo padariau fotosesija su nezmonisku iso, mat vyras nakti menuli fotkino ir iso nepakeite, o as apie tai nezinodama, per neapdairuma net nepastebejau... :/
Sidnėjaus miškuose grybų irgi neteko matyti, o parduotuvėse kelių rūšių pievagrybiai, portabelo grybai ir visokie azijietiški. Labai pasiilgau voveraičių ir makavykų. Teks nusipirkus džiovintų baravykų kokią sriubą išsivirti, kad grybų skonio nepamirščiau :)
O su tais ISO ir vyrais, tai labai jau artima istorija :D
Asta, aš taip pat pasiilgau lietuviškų grybų. Labai seniai juos uosčiau ir valgiau... Na bet......
Gerai jau, prisipažinsiu. Dar nevalgiau kuskuso... Baisu! Bet pamačius šitą patiekalą ir žinant, kad aš tai turiu netgi miško grybų... būtų nuodėmė neišbandyti galų gale, ar ne? :)
Taigi, dėkoju už idėją ir išsisaugau su pačiais geriausiais ketinimais :))
Asta, smagu, kad patiko idėja! Na, o skonis jau kitas reikalas. Man iš pradžių kuskusas buvo labai keistas, bet pamažu pripratau. Nors nieko ten ypatingo nėra tam skonyje... kitokios rūšies kruopos ir tiek, labai greitai paruošiamos - dėl to labai patogu ir sotu.
Dabar tiek daug visokių maisto kultūrų, tai normalu, kad kažko dar ir nepabandėme :)
o taip - kuskusas yra vienos iš tų nedaugelio kruopų, kurias aš valgau. pats skaniausias! :)
Kaip gerai!! Žinosiu dabar ką įtraukti į pietų meniu, kai mane aplankysi :)
Post a Comment