Gera idėja

10/11/2011

Bruschettas

Bruschetta – itališkas užkandis, kurį atradome visai neseniai. Neseniai valgyta buvo su burrata (labai šviežia mozzarella gaminama iš buivolių pieno) ir itališku Parmos kumpiu. Buvo taip skanu... Tai nukopijavau idėją, bet be burratos ir Parmos kumpio... Ir kitą bruschettą sugalvojo mano vyras.

Bruschetta su mozarella ir keptomis daržovėmis

Balta skrudinta duona (bagetti, ciabatta ir pan.)
Mėgstamos salotos (aš naudoju šviežių gourmet salotų mišinį pakelyje jau supjaustytą ir nuplautą arba rukolą)
Mozarella
Vyšniniai pomidorai
Grybai
Raudona paprika
Virtas kumpelis (york)
Alyvuogių aliejus virgen extra
Druska

Vyšninius pomidorus perpjauti pusiau, grybus supjaustyti stambiai, raudonąją papriką supjaustyti plonomis lazdelėmis, mozarellą supjaustyti riekėmis, virtą kumpelį atpjauti labai plonai. Pomidorus, grybus ir raudonąją papriką apkepti keptuvėje su šlakeliu aliejaus ir apibarstyti stambia druska. Aš viską kepu vienoje didelėje keptuvėje ant karštos ugnies, bet daržovių nesumaišau, paskirstau į keptuvės kampus. Galima kepti ir atskirai. Viskas iškepa labai greitai (5-7 minutės). Kepant raudonąją papriką galima ją apšlakstyti balzaminiu (modemos) actu – duoda labai skanų skonį.
Duoną supjaustyti ne storomis riekėmis ir paskrudinti (skrudintuvėje arba ant sausos keptuvės).
Ant paskrudintos duonos dėti salotas, apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir tuomet dėti pomidorus, mozarellą, grybus, papriką ir kumpį.

Ir... ožkos sūrio mėgėjams...

 
Bruschetta su ožkos sūriu

Balta skrudinta duona (bagetti, ciabatta ir pan.)
Mėgstamos salotos (aš naudoju šviežių gourmet salotų mišinį pakelyje jau supjaustytą ir nuplautą arba rukolą)
Ožkos sūris
Medus
Migdolai
Alyvuogių aliejus virgen extra

Duoną paskrudinti skrudintuvėje arba ant sausos keptuvės, ant jos dėti salotas, pašlakstyti su alyvuogių aliejumi, tuomet uždėti supjaustytą minkštą ožkos sūrį, aplieti trupučiu medumi ir apibarstyti pasmulkintais migdolais.

P.S. Ir vėl, nuotraukos su labai aukštu ISO... o taip stengiausi ir net prakaitavau su gurgiančiu pilvu... et... bet iš klaidų mokomasi, kaip sakant :)

Bruschetta su mozarella ir keptomis daržovėmis nr. 2

13 comments:

Anonymous said...

Atrodo skaniai, tik vat servetele issilyginti reiketu- nes labai jau akis bado ir vaizda gadina :D

Simona said...

Atrodo puikiai, tiek spalvų...gardi idėja :)

Juste said...

Anonime, turbūt gerai pastebėta dėl servetėlės. Na šiaip lyginu aš tas savo staltieses ir servetėles. Bet matyt šita, kurią naudoju nuotraukom, pasiglamžė truputį ir neskyriau perdaug reikšmės tam, o gal net ir nepastebėjau, nes buvau susikoncentravusi į maisto darymą ir fotografavimą. Turbūt tą tobulumą sunku rasti, kur beieškotum...

Simona, smagu, kad patiko idėja. Tikiuos, jei gaminsi, skonis taip pat nenuvils :)

Segebutė said...

Sumuštinukai atrodo labai gardžiai ir puikiai. Drįstu prieštarauti pirmąjam pasisakiusiam anonimui dėl servetėlių. Sulamdytos servetėlės kartais gražiau, negu išlygintos. Dar labai gražu ir madinga fotografuoti maistą padėjus ant stipriai aplamdyto sviestinio arba rudo popieriaus. Kuo daugiau klosčių ir šešėlių, tuo gražiau.

Juste said...

Segebute, ačiū! Džiaugiuosi, kad patiko :)

Anonymous said...

Sutinku su Segebute, kad sulamdymai duoda grazius seselius ir vingius. Taciau suglamzymai ir klostes, nelygu linijoms- nuo serveteles sulankstymo. Tai visiskai ktias atvejis. Ir grozio tai tikrai nepriduoda. Bet sumustinuskas su suriu bet kokiu atveju- nuostabus!!!

Juste said...

Anonime, ačiū už nuomonę, na bet tingiu aš lyginti staltiesėles prieš kiekvieną maisto fotografavimą... ir džiugu, kad patiko bruschetta.

Indrė said...

Atrodo nuostabiai. Ir aš labai brusketas mėgstu :)

O servetėlė nekrenta į akis - kvadratai ir tiek, viskas ok :)

Juste said...

Indre ačiū!!! Man irgi taip skanu tos brusketos :)

Anonymous said...

cia kitam anonimiskam - kaip sakant kai lietuviskas pavydas bamba grauzia, tai net kazkokios serveteles (tai ten staltiese - ne servetele beje) kazkokie mikroskopiniai nelygumai kliuna.
as tai net nepastebejau, kol komentaro neperskaciau, o ir siaip - nieko ten nera.
Sumustiniai puikus!

Juste said...

Ačiū Kitas anonime!

Erika said...

Čia ispanijoje Modenos balzaminis actas vadinama modemos?

Juste said...

Modenos actas vadinasi. (El vinagre de módena). "Modema" - su klaida parašiau.