Šį kartą greitas ir lengvas receptas pietums arba
vakarienei. Šilta, tiršta, švelni sriubytė. Ne paslaptis, kad tirštų kreminių
sriubyčių su cukinija (ar kitų daržovių) galima rasti begalybę variantų. Tad
čia pateikiu savo labiausiai mėgstamą ir dažną ant mūsų stalo.
Cukinijų purė (kremas - sriuba)
(2
porcijos)
1 didelė morka (apie 100g)
1 maža cukinija (apie 200g)
1 mažas svogūnas
Apie 100ml pieno
Apie 100ml grietinėlės
Apie 100ml daržovių nuoviro (kur virė morka ir
cukinija)
Šlakelis sojų padažo
Alyvų aliejus
Druska
Malti juodieji pipirai
Maltas muskato riešutas
Mėgstamas sūris (pagardinimui prieš patiekiant)
Morką ir cukiniją nulupti, supjaustyti ir pavirti
pasūdytame vandenyje apie 5-7 minutes. Tuo tarpu keptuvėje ant įkaitinto
šlakelio alyvų aliejaus pakepinti supjaustytą svogūną, kol gražiai pageltonuos,
ir po to į tą pačią keptuvę su svogūnu sudėti apvirtą morką su cukiniją. Viską
pamaišyti kokią minutę ir supilti pieną, grietinėlę, daržovių nuovirą, sojos
padažą. Įberti druskos, pipirų ir muskato riešuto pagal jūsų skonį. Viską
pamaišyti ir pakaitinti ant silpnos ugnies apie 5 minutes ir viską sutrinti su
elektrine trintuve iki vientisos masės.
Galima patiekti su sūriu arba be. Kaip kam
skaniau.
Skanaus!
1 comment:
Ką tik gaminau šią sriubytę, labai švelnaus skonio, skani, bet gerai, kad sūris turėjo stipresnį skonį, tai suteikė šiokio tokio akcento :) Bet šiaip skanu :)
Post a Comment