Gera idėja

7/03/2011

Trijų šokoladų tortas

Kartais norisi šokolado… Ir juodo, ir pieniško, ir balto…
Vis dar kvepia šokoladais… Švelnumu...
Taigi, trijų šokoladų tortas... Tirpstantis burnoje... Idealus, juodo, pieniško ir balto šokolado skonių derinys... Sunkus, bet kartu ir lengvas... Kai nesinori galvoti apie kalorijas... Juk vieną kartą galima... 




Tad negaliu neįkelti čia šio, labai lengvai paruošiamo, mano atradimo. Taip sakau todėl, nes nežinau kur Lietuvoje (ar kitose šalyse) gauti vieno šio torto ingrediento – cuajada (ispaniškai) – žodyne išverčiama kaip sutrauktas pienas, varškė. Tai ožkos pieno produktas, man panašus į riebų, kitokio skonio jogurtą, kuris be galo skanus valgyti su medumi. Jeigu kas būsit kokį kartą Ispanijoje, siūlau išbandyti. Jų yra pirkti visuose parduotuvėse, ieškoti jogurtų skyriuje, parduodamas mažuose jogurto indeliuose. Bet dabar aš ne apie tai... Ir dar yra parduodamas pakeliuose milteliais (kaip kad koks pudingas) pasigaminimui namie arba desertų naudojimui. Įdedu dėžutės nuotrauką, nes jeigu būsite Ispanijoje, cuajadą dėžutėje galima rasti visose parduotuvėse (ieškoti skyriuje, kur randasi želatina, pudingai ir pan., dėžutėse). Šią cuajadą milteliais aš ir naudojau šiam tortui. Galbūt būtų koks nors pakaitalas šiai cuajadai. Bet aš nebandžius, negaliu nieko parekomenduoti. Bet vistiek dalinuosi nuotraukomis ir labai lengvu receptu.


Trijų šokoladų tortas

Naudojau 22cm skersmens torto formą (išardomą).

Torto pagrindui:
200g paprastų sausainių
60g sviesto

Tortui:
150g juodo šokolodo plytelės
150g pieniško šokolado plytelės
150g balto šokolado plytelės
750ml riebios grietinėlės
750ml pieno
3 pakeliai cuajados

Torto pagrindas:
Sausainius labai gerai sutrinti, kad gautųsi vos ne miltai. Aš tai darau su elektrine trintuve. Tuomet sutrintus sausainius gerai sumaišyti su išlydytu sviestu, kad gautųsi vientisa masė (gaunasi pakankamai kieta) ir šia mase šaukšto ar mentelės pagalba iškloti (išlipdyti) formos dugną.

Tortas:
1 juodojo šokolado sluoksnis:
Į puodą sudėti sulaužyto juodo šokolado plytelę, supilti 250ml grietinelės, 250ml pieno ir suberti vieną cuajados pakelį. Viską maišant šildyti ant mažos ugnies iki kol ištirps šokoladas ir gausis vientisa masė. Saugoti, kad neužvirtų. Šią masę pilti į formą ant torto pagrindo.
Tą patį reikia padaryti atskirai su pienišku šokoladu ir po to su baltu šokoladu. Prieš pilant naują sluoksnį, labai svarbu, kad ankstesnis sluoksnis būtų pastingęs, kad šokoladų sluoksniai nesusimaišytų (man ankstesnis sluoksnis sustingo, kol ruošiau sekantį sluoksnį).

2 patarimai pilant naują šokolado sluoksnį:
- Prieš pilant naują šokolado sluoksnį, ankstesnyjį atsargiai pabraižyti šakute, kad sluoksniai geriau suliptų.
- Naują šokolado sluoksnį pilti naudojant apverstą šaukštą arba samtį – pilti NE tiesiai ant pastingusio šokolado sluoksnio, o pilti ant apversto šaukšto, kad nesigautų duobė. (Na nežinau ar aiškiai paaiškinau, bet darymo eigą, kad ir nelietuviškai, galima pažiūrėti čia, iš kur ir ėmiau receptą).


 
A veces apetece chocolate... Chocolate negro, chocolate con leche, o chocolate blanco...
Todavía huele a chocolate... La suavidad...

Tarta de tres chocolates... Que se derrite en la boca... Una mezcla ideal de los sabores de chocolate negro, chocolate con leche y chocolate blanco... Pesado, pero al mismo tiempo leve... Cuando no apetece nada pensar en las calorías... Es que una vez no pasa nada...
Por eso comparto la receta que es muy fácil!
 

Tarta de tres chocolates

He usado un molde desmontable de 22 cm

Para la base:
200gr (un tubo) de galletas
60gr de mantequilla

Para la tarta:
150gr de chocolate de negro
150gr de chocolate con leche
150gr de chocolate blanco
750ml de nata para cocinar
750ml de leche
3 bolsitas de cuajada

La base:
Machacar o batir muy bien las galletas, mezclar con la mantequilla derretida y expandir todo muy bien en el fondo del molde (montado) sin dejar hueco.

La tarta:  
Poner en una cazuela el chocolate negro partido en trocitos con 250ml de nata, 250ml de leche y un sobre de cuajada. Calentar todo sin dejar de remover a fuego lento hasta conseguir una masa homogénea. Es muy importante que la masa no llegue a hervir. Y luego verter la masa de chocolate encima de la base.
Hacer lo mismo por separado con el chocolate con leche y luego con el chocolate blanco.
Antes de echar cada capa esperar hasta que la capa anterior se cuaje un poco. A mí se me cuajó mientras estuve haciendo la siguiente capa de chocolate.
Cuando se completen las tres capas, dejarla enfriar y meter en la nevera unas horas para que se cuaje bien.
La he adornado con chocolate negro rallado. 

Un par de consejos que da la autora de la receta:
- Antes de echar cada capa, rayar la capa anterior con cuidado (yo lo hago con un tenedor) para que las capas se peguen mejor. 
- No echar la masa de chocolate sobre la capa anterior directamente sino sobre un cucharón al revés para que la masa caiga con menos fuerza y no se haga un agujero..


Aquí podéis ver toda la preparación original de esta tarta.


14 comments:

Egle said...

WOW! Daugiau nieko ir nebelieka pasakyti. O tą cuajadą labai norėčiau paragauti, mėgstu ožkos pieno sūrius ir kitus gaminius, tai jaučiu, kad skanumėlis..

Juste said...

Džiaugiuos, kad patiko :) O aš irgi labai mėgstu ožkos pieno sūrius ir visa kita...

Anonymous said...

O dėl ko jis apskritai sustingo? Dėl tų miltukų? Ar iš savęs tiesiog?

Juste said...

Taip, tie šokolado sluoksniai sustingo dėl tų miltukų (cuajados) ir dar taip pat pats šokoladas padėjo labiau sustingti. Gavosi sustingęs, bet minkštas ir lengvai pjaunamas.

Reda said...

Nu nerealiai skaniai atrodo :)

Indrė said...

Manau lietuviams teks pasitenkinti želatina, norint sustingdyti...
Žiauriai skaniai atrodo!

surfingtheworldcuisine said...

Atrodo tikrai nuostabiai, bet bijau, kad baisiai labai sladu. O gal cia ir virtas pudingas su kremine varske isplaktas tiktu. Na cia as siaip svarstau, nes neisivaizduoju to ispanisko dalykelio nei skonio, nei strukturos.

Juste said...

Reda, džiaugiuos, kad patiko! Ištikro jis labai skanus :)

Indre, su želatina, manau taip pat tūrėtų sustingti. Jeigu bandysi, papasakok kaip gavosi :)

Jolita, šis tortas tikrai nėra per saldus, nes naudojau labai mažai saldintus paprastus sausainius, 100% juodas šokoladas beveik nesaldus, be to visi trys šokoladai tirpinami piene su grietinėle. Tai tas saldumas gaunasi kaip tik.
Na, o ta cuajada savo sudėtyje turi varškės, krakmolo, tirštiklio (E-407)... Aš galvoju, kad GALBŪT naudojant pudingo miltelius su želatina arba be jos,arba įdedant kreminės varškės, gautūsi kažkas panaušaus. Dabar sugalvojau, kad pabandysiu taip padaryti su kokio vieno šokolado mažu kiekiu ir pasakysiu kaip gavosi :)

Indrė said...

Šiuo metu planuose neturiu, nors Cordon Bleu knygoje šokoladas panašus variantas buvo su želatina, tai nemanau, kad turėtų nesustingti :)

Laura said...

O kiek sveria vienas pakelis tos cuajados? O tame pakelyje ji miltelių pavidalo? Aš kaip suprantu pas mus ją galėtų atstoti "Mūsų" švelnioji varškė.....

Juste said...

Viename pakelyje yra 12g cuajados miltelių, kurie skiedžiami su puse litro pieno. O tortui naudojama 250ml grietinėlės ir 250ml pieno (vienam šokolado sluoksniui).
Tikiu, kad gautųsi labai panašiai su "Mūsų" švelniaja varške. Užmečiau akį internete ir radau tokį receptą: http://www.forellesreceptai.lt/baltojo-sokolado-triufelinis-pyragas
Atrodo, kad ta varškė sumaišyta su grietinėle ir ištirpintu šokoladu, labai gerai ir gražiai sustingo.
Jeigu bandysi daryti, būtu šaunu išgirsti, kaip gavosi.

Asta said...

Atrodo nerealiai. Fantaaaastiškai. Ech, svajonių tortas :)
Jau ne pirmą kartą jį tai šen, tai ten matau - jaučiu, kad teks bandyt, nuo šito noro niekur nepabėgsiu :)

Asta said...

Neseniai gaminau idealiai taip pat atrodantį tortą ir be tų stebuklingų miltukų. Su paprasta želatina. Vyrui ir svečiams labai patiko ir prašoma vėl pagaminti :) Po savaitės kitos pasidalinsiu receptu

Juste said...

Asta, džiaugiuos kad patiko :)
Asta iš Villa Alps, lauksiu tavo recepto. Labai įdomu! Tavo gaminiai atrodo žiauriai skaniai ir gražiai :)