Gera idėja

7/10/2011

Salotos su avinžirniais

Prieš einant miegoti užmerkiau avinžirnius kitos dienos sriubai. Tačiau tą dieną pasikeitus planams, pritrūkus reikiamų ingredientų sriubai, vis mąsčiau, ką čia daryti su tais užmerktais avinžirniais, ką gaminti pietums... Tad pažiūrėjau ką turiu šaldytuve, pagalvojau, ko norėčiau, ir padariau šias paprastas, pakankamai sočias ir greitas salotas. Salotų su avinžirniais yra labai daug variantų, bet galbūt kam nors patiks šios. Ir gal kas turit kitokių pasiūlymų salotoms su avinžirniais?  

Per tą išsiblaškymą... Matosi, kad man avinžirniai truputį pervirė, bet skonio nepagadino :)

Salotos su avinžirniais

Virti avinžirniai
Pomidoras
Žalia paprika
Alyvuogės
Šviežus varškės sūris (taip pat labai tiktų Mozzarella, Fetos sūris)
Orkaitėje paskrudintas vytintas kumpis (aš naudoju ispaniškąjį jamon (chamon))
Alyvuogių aliejus virgen extra
Modemos actas
Džiovintas raudonėlis
Druska

Į kubelius supjaustytą pomidorą, sūrį, į mažas juosteles supjaustytą žalią papriką, alyvuoges ir avinžirnius sudėti į vieną indą, pagardinti druska, raudonėliu, alyvuogių aliejumi, modemos actu ir truputį viską pamaišyti. Ant salotų viršaus uždėti paskrudinto kumpio.

Kumpio paskrudinimas orkaitėje:

Kumpį supjaustyti labai plonai ir sudėti ant orkaitės kepimo popieriaus, ant kumpio viršaus taip pat uždėti kepimo popierių ir viską prispausti su kokiu nors sunkiu orkaitei naudojamu indu. Kepti ant vidutinės ugnies 10-15 minučių. Ištraukus iš orkaitės palikti atvėsti. Tada kumpis paliks traškus. Tai mano vyro atradimas, kurį dedam daug kur ir ypač ant salotų. Labai skanu!  


  Patarimas, verdant avinžirnius, kad neatsiskirtų nuo jų viršutinė odelė:
(aš juos verdu greitpuodyje panašiai apie pusę valandos, jeigu buvo užmerkti iš vakaro)
 -  avinžirnių užmerkimui naudoti šiltą vandenį ir įdėti druskos.

4 comments:

Indrė said...

Atrodo labai skaniai. Seniai nevalgiau avinžirnių, reikės grįžus namo užsipirkti konservuotų (nes kažko tingiu su tikrais terliotis).

Ir maža pastaba - sekantis, tai einantis iš paskos, tas kuris seka ;)

Juste said...

Indre, na taip, išvirti ir konservuoti avinžirniai labai patogu. Aš taip pat juos kartais perku.
Ir ačiū už pastabą :) Jau apsišviečiau internete :) Labai pravers.
Skanių salotų!

Egle B said...

Jei atsiminčiau užsimerkti avinžirnius, tikriausiai dažniau juos valgytume. Daug geresnis variantas, nei iš skardinės.

Mano variantas yra su fetos sūriu, pomidorais, mėlynuoju svogūnu ir čili, su aliejum ir citrinos sultimis.

Juste said...

Taip Egle, problema tuos avinžirnius atsiminti užmerkti :) Man taip pat patinka labiau virti, nei konservuoti.
Ir ačiū už salotų variantą!