Gera idėja

7/08/2011

Avokado ir pomidorėlių salotos (su lašiša)

Ispanijoje dabar labai karšta. Na galbūt truputį vėsiau Ispanijos pačiame viršuje, bet aš gyvenu pietuose, prie jūros. Dievinu tą permatomą turkišką jūros spalvą ir vandens temperatūrą šiuo metų laiku. Kai brendu, plaukioju po tą smaragdiškos spalvos vandenį, galvoju, kad tai yra neįkainojamas dalykas... Bet tiesa, kad neišeina ištisą dieną mirkti vandenyje ir drybsoti pliaže, nes yra ir kitų užsiėmimų...
Kadangi labai labai karšta - nesinori nieko šilto, sunkių patiekalų, nei stovėti prie puodų karštoje virtuvėje. Tad greitos salotos užkandžiui ar prie pietų..



Avokado ir pomidorėlių salotos (su lašiša)

Avokadas
Pomidorėliai cherry
Sūdyta lašiša (galima ir be lašišos)
Citrinos sultys

Avokadą nulupti ir supjaustyti į plonas riekeles ir tuoj pat apšlaksyti citrinos sultimis, kad neparuduotų. Pomidorėlius perpjauti pusiau, o lašišą supjaustyti į plonus gabalėlius.

Užpilas šioms salotoms:
Džiovintas raudonėlis
Juodieji pipirai (malti)
Baltas vynas
Alyvų aliejus Virgen extra
Druska

Sumaišyti visus šiuos ingredientus pagal skonį, juo užpilti supjaustytą avokadą su pomidorėliais ir uždėti supjaustytą lašišą.

Man labai tiko šias salotas užkąsti su labai plonai atpjauta skrudinta balta duona pagardinta alyvų aliejumi, pabarstyta stambia jūros druska ir džiovintu rozmarinu.

Skanaus!

2 comments:

Neringa said...

stai cia mano salotos, galiu tokias valgyti 3 kartus dienoj :P

Juste said...

Ir aš taip pat :)