Gera idėja

3/08/2011

Džiovinti pomidorai aliejuje

Dievinu Viduržemio jūros dietos pusryčius su skrudinta balta duona, alyvuogių aliejumi ir natūralia pomidorų tyre. O dabar dar ir su džiovintais pomidorais aliejuje, tokiais skaniais, uždėtais ant skrudintos duonos, kurių dėka mano pusryčiai dar labiau kvepia Viduržemio jūra.
Šį skanėstą maisto pasaulyje aptikau visai neseniai. Pirmieji buvo pirktiniai ir labai skanūs, ir juos bebaigiant, aplankė idėja, kad juos galima pabandyti pasidaryti pačiai. Taigi, štai ir jie!
Šie pomidorai taip pat labai tinka gardinti picoms, sumuštiniams, salotoms ir kitiems patiekalams.

Džiovinti pomidorai aliejuje

Mirkymui:

100 gr. džiovintų pomidorų
400 ml vandens
60 ml acto (aš naudojau vyno actą)

Sumaišyti vandenį su actu, sudėti džiovintus pomidorus ir palikti mirkti 3 valandas. Praėjus trim valandom, ištraukti pomidorus iš mirkalo ir labai gerai juos nusausinti, kad visiškai neliktų drėgmės. Tai labai svarbu, nes jei liks drėgmės, šių pomidorų konservai nueis niekais po kelių dienų. juos pirmiausia sausinu su popieriniu rankšluosčiu ir po to dedu juos į mikrobangų krosnelę su karšto oro programa 5 minutes 95°C temperatūroje. Po to palieku juos atvėsti apie pusę valandos (iki kol visiškai atvėsta) ir tada konservuoju.

Džiovintų pomidorų konservavimas aliejuje:

1 skiltelė česnako
Raudonėlis
Džiovintas bazilikas
Juodųjų pipirų žirneliai
Druska
Alyvuogių aliejus virgen extra

Į švarų ir sausą indą dėti pomidorus sluoksniais ir tarp dėti česnako skilteles kartu su visais prieskoniais ir trupučiu druskos. Viską apsemti alyvuogių aliejumi ir uždaryti indą.
Šių konservų nereikia dėti į šaldytuvą, nes dėl šalčio aliejus gali pakeisti savo konsistenciją ir skonį. 
 
Kada galima juos valgyti?
Jeigu jau labai norisi (pavyzdžiui, kaip man), galima juos valgyti po kelių valandų. Bet, kad jie taptų skanesni, kvapnesni ir minkštesni, geriau pradėti valgyti po 5-7 dienų nuo konservavimo.

Kai džiovinti pomidorai baigiasi, lieka labai kvapnus ir skanus aliejus, kurį galima naudoti ant skrudintos duonos, sumuštinių, salotų ir kitų patiekalų.



Receptas paimtas Busca recetas


Me encanta la dieta Mediterránea, sobretodo el desayuno de tostada de tomate y ahora aún más con tomates secos en aceite, tan sabrosos y con más aroma del Mediterráneo…
Los descubrí hace unos meses. Los primeros fueron comprados y estaban muy buenos, pero luego me vino la idea de hacerlos en casa y ¡aquí están!
Estos tomates también dan un toque muy especial para la pizza, sandwiches, ensalada (mi ensalada con mozzarrela) y estoy segura que para otras comidas que todavía no he descubierto. 

Tomates secos en aceite

Para el remojo:

100 gr. de tomates secos (deshidratados)
400 ml de agua
60 ml de vinagre de vino

Mezclar el agua con el vinagre y sumergir los tomates secos durante 3 horas. Pasado el tiempo, sacar los tomates de remojo y secarlos muy bien para que se elimine totalmente la humedad. Esto es muy importante porque si no se elimina totalmente la humedad, la preparación se echará a perder a los pocos días. Yo los sequé con papel de cocina, metí en microondas con la función de aire caliente 5 minutos a 95ºC y los dejé enfriar media hora antes de conservar.

La conservación en aceite:

1 diente de ajo
Orégano
Albahaca seca
Pimienta en grano
Sal
Aceite de oliva virgen extra

En un recipiente limpio y seco ir colocando los tomates por capas y entre ellas poner ajo cortado en láminas finas junto con las especias y un poco de sal. Luego cubrir todo con aceite y cerrar el recipiente.
No hay que guardar en la nevera, ya que el aceite puede cambiar su consistencia y sabor por el frío.

¿Cuando se pueden comer?
Si apetece mucho y no se puede aguantar (por ejemplo como a mí), se puede comer después de unas horas de conservación. Pero para que estén más sabrosos, con ese aroma tan rico y blandos, es mejor comenzar a comerlos después de 5-7 días desde la conservación.

Cuando se acaban los tomates, el aceite que queda, se puede usar para las tostadas, ensaladas u otras comidas. 

La receta la cogí de Busca recetas

5 comments:

Egle said...

mhm, aš irgi labai panašiai darau. ką ten panašiai, idėntiškai beveik. Tik kartais daugiau česnakų įdedu ir dar čiobrelio. Bet pilnai užtenka ir raudonėlio su baizilikais.
Skanuuuu....

Juste said...

Jo, labai skanu...
Reikės man kitą kartą pabandyti su čiobreliu. O dėl česnako, tai pirmą kartą jo dėjau daugiau. Bet man asmeniškai, su šiais pomidorais, skaniau, kai jo mažiau :) Nors esu didelė česnako mėgėja. Na, bet čia kaip kam skaniau :)

Crochet By LJS said...

Koks idomus receptukas. Būtinai reikės pabandyti ;)

Juste said...

Šaunu, kad užkliuvo už akies. Tikiuosi patiks.

Unknown said...

Puikus receptas, o ir pomidorai labai skanūs. Verta išbandyti. :)