Paskutiniu metu, vakarais pabėgu nuo kasdienybės į
virtuvę, užsidegu jazminais kvepiantį smilkalą, traukiu iš spintelės produktus
ir pjaustau, maišau, plaku, minkau, ragauju, verdu, kepu. Paskęstu savo
mintyse, nusišypsau sau... Kaip sakant, virtuvės terapija! O vieną dieną buvo
tam proga ir viskas buvo dar mieliau. Tad vyro gimtadienio proga gaminau jo
labai mėgstamą iš vaikystės tortą – tarta de la abuela, kuris yra labai
paprastas ir greitas, gaminamas iš sausainių, pudingo ir šokolado. Tad
dalinuosi receptu.
Tarta de la abuela
Apie 2 pakelius trapių
sausainių (geriau mažiau saldūs)
1-2 stiklinės paruošto ir
atvėsinto tiršto šokolado arba šokoladinio pudingo
1-2 stiklinės paruošto ir
atvėsinto vanilinio pudingo
1/3 stiklinės virto (3val.)
kondensuoto pieno arba lietuviško “Rududu” (galima ir be)
Apie 1 stiklinės pieno
sumaišyto su cinamonu arba brendžio ar amareto likerio atskiesto su vandeniu
Šokoladą
ir pudingą paruošti pagal pakuotės instrukcijas, tik pilti mažiau pieno, kad
būtų tirštesni ir dėti mažiau cukraus. Atvėsinti. Neatidarytą kondensuoto pieno
skardinę virti apie 3 valandas arba naudoti “Rududu”.
Sausainius
mirkyti į pieną su cinamonu arba alkoholį ir iškloti jais torto indą.
Sausainius aptepti virtu kondensuotu pienu arba Rududu. Ant viršaus dėti
pamirkytų sausainių sluoksnį, tada vanilinį pudingą, vėl sausainių sluoksnį ir
ant viršaus šokolado sluoksnį.
Aš
torto viršų apibarsčiau susmulkintais sausainiais.
Tortą palikti per naktį
šaldytuve. Pastovėjęs kelias
dienas, tortukas būna dar skanesnis.
Skanaus!
2 comments:
Vakarais mane ir virtuve traukia gal kad diena nera kada, nebent iseigine 10 vakaro kuciukus kepiau, kuriu ir neliko 11 val. et ta dviguba porcija ir vietoj popkornu juos kremtanti vyriska gimine :D
tortas skanus labai atrodo, nesudetingas ir nedidziausia kaloriju bombike :) ( be rududu)
Kažkaip, vakarais gal atrodo, kad dienos tempas sulėtėja arba pačiai jį norisi sulėtinti ir ką nors malonaus sau nuveikti...
Post a Comment