Jau taip buvau pasiilgusi blynelių, tad jų pridariau nemažai, dar ir su špinatais ir su šampinjonų padažu pietums. Tai dabar jaučiu, kad kuriam laikui man jų nesinorės…
Kadangi blynų receptų yra labai daug, tad šį kartą bandžiau naują ir labai greitą receptą, kurį radau internete ir manau, kad gavosi labai skanūs.
Blynai (lietiniai)
(Apie 15 blynų)
250g miltų
50g sviesto (išlydyto)
4 kiaušiniai
½ l pieno
2 šaukštai konjako arba brendžio
Cukrus
Druska
Vanilinis cukrus
Alyvų aliejus (kepimui)
Visus ingredientus gerai sumaišyti (išplakti) iki vientisos masės, kad neliktų miltų gumulėlių.
Cukraus, vanilinio cukraus ir druskos dėti pagal reikmę ir skonį (priklauso nuo įdaro – saldus ar sūrus).
Originaliame recepte patariama paruoštą blynų tešlą uždengti ir palaikyti šaldytuve bent dvi valandas, bet aš kepiau iš karto. Kitą kartą bandysiu palaikyti ir pažiūrėti, ar blynai gausis dar skanesni.
Kepimui naudoti nedegančią keptuvę, ištepti lašu alyvų aliejumi, įkaitinti ir pilti po samtį tešlos. Apkepti blynus iš abiejų pusių ant mažesnės nei vidutinės ugnies.
Blyneliai su varške
Varškės įdarui:
Varškė
Cukrus (naudoju rudajį)
Cinamonas
Razinos
Varškę gerai sutrinti ir sumaišyti su cukrumi, cinamonu ir razinomis. Dėti ant iškpepto blyno vidurio po šaukštą įdaro ir blyną sulanksyti. Įdarytus blynelius pašildyti keptuvėje (ant mažos ugnies) išteptoje lašu alyvų aliejumi.
Mes dažniausiai valgome su naturaliu jogurtu, sumaišytu su medumi, ir dar viską pabarstau cinamonu. O ypatingom progom dar užpilu karšto juodo šokolado su cinamonu.
Blyneliai su bananais
Bananų įdarui:
Bananas
Cukrus (naudoju rudajį)
Cinomonas
Bananus supjaustyti ir sumaišyti su cukrumi ir cinamonu. Įdarytus blynelius pašildyti keptuvėje (ant mažos ugnies) išteptoje lašu alyvų aliejumi. Prie šių blynelių man labai tiko karštas juodas šokoladas, bet su jogurtu taip pat labai skanu. Cinamono taip pat, kad netrūktų!!!
Blyneliai su špinatais ir šampinjonų padažu
Špinatų įdaras:
Šaldyti špinatai
Druska
Šlakelis sojos padažo
Susmulkinti migdolai
Alyvų aliejus
Šaldytus špinatus dėti į verdantį vandenį ir pavirti kelias minutes. Špinatus ištraukti iš vandens ir perkošti, kad nubėgtų nuo jų visas vanduo. Tuomet dėti špinatus į su trupučiu aliejumi įkaitintą keptuvę, suberti migdolus, užberti truputį druskos, pašlakstyti sojos padažu ir pakepti apie 5 minutes. Įdaryti blynelius.
Mes juos valgėme su šampinjonų padažu (padažo receptą galite rasti nurodytame įraše, tik šį kartą šampinjonų padažas buvo be roqueforto sūrio ir įbarsčiau muskato riešuto).
1 comment:
receptas blynų tešlos atrodo labai neblogas. kepsim! :)
Post a Comment