Gera idėja

9/27/2011

Cukinijų purė (kremas-sriuba)

Šį kartą greitas ir lengvas receptas pietums arba vakarienei. Šilta, tiršta, švelni sriubytė. Ne paslaptis, kad tirštų kreminių sriubyčių su cukinija (ar kitų daržovių) galima rasti begalybę variantų. Tad čia pateikiu savo labiausiai mėgstamą ir dažną ant mūsų stalo.
 Cukinijų purė (kremas - sriuba)
 (2 porcijos)

1 didelė morka (apie 100g)
1 maža cukinija (apie 200g)
1 mažas svogūnas
Apie 100ml pieno
Apie 100ml grietinėlės
Apie 100ml daržovių nuoviro (kur virė morka ir cukinija)
Šlakelis sojų padažo
Alyvų aliejus
Druska
Malti juodieji pipirai
Maltas muskato riešutas
Mėgstamas sūris (pagardinimui prieš patiekiant)

Morką ir cukiniją nulupti, supjaustyti ir pavirti pasūdytame vandenyje apie 5-7 minutes. Tuo tarpu keptuvėje ant įkaitinto šlakelio alyvų aliejaus pakepinti supjaustytą svogūną, kol gražiai pageltonuos, ir po to į tą pačią keptuvę su svogūnu sudėti apvirtą morką su cukiniją. Viską pamaišyti kokią minutę ir supilti pieną, grietinėlę, daržovių nuovirą, sojos padažą. Įberti druskos, pipirų ir muskato riešuto pagal jūsų skonį. Viską pamaišyti ir pakaitinti ant silpnos ugnies apie 5 minutes ir viską sutrinti su elektrine trintuve iki vientisos masės.
Galima patiekti su sūriu arba be. Kaip kam skaniau. 
 Skanaus!

1 comment:

Inga said...

Ką tik gaminau šią sriubytę, labai švelnaus skonio, skani, bet gerai, kad sūris turėjo stipresnį skonį, tai suteikė šiokio tokio akcento :) Bet šiaip skanu :)