Gera idėja

12/13/2011

Gimtadieniui - tarta de la abuela

Paskutiniu metu, vakarais pabėgu nuo kasdienybės į virtuvę, užsidegu jazminais kvepiantį smilkalą, traukiu iš spintelės produktus ir pjaustau, maišau, plaku, minkau, ragauju, verdu, kepu. Paskęstu savo mintyse, nusišypsau sau... Kaip sakant, virtuvės terapija! O vieną dieną buvo tam proga ir viskas buvo dar mieliau. Tad vyro gimtadienio proga gaminau jo labai mėgstamą iš vaikystės tortą – tarta de la abuela, kuris yra labai paprastas ir greitas, gaminamas iš sausainių, pudingo ir šokolado. Tad dalinuosi receptu. 


Tarta de la abuela

Apie 2 pakelius trapių sausainių (geriau mažiau saldūs)
1-2 stiklinės paruošto ir atvėsinto tiršto šokolado arba šokoladinio pudingo
1-2 stiklinės paruošto ir atvėsinto vanilinio pudingo
1/3 stiklinės virto (3val.) kondensuoto pieno arba lietuviško “Rududu” (galima ir be)
Apie 1 stiklinės pieno sumaišyto su cinamonu arba brendžio ar amareto likerio atskiesto su vandeniu

Šokoladą ir pudingą paruošti pagal pakuotės instrukcijas, tik pilti mažiau pieno, kad būtų tirštesni ir dėti mažiau cukraus. Atvėsinti. Neatidarytą kondensuoto pieno skardinę virti apie 3 valandas arba naudoti “Rududu”.
Sausainius mirkyti į pieną su cinamonu arba alkoholį ir iškloti jais torto indą. Sausainius aptepti virtu kondensuotu pienu arba Rududu. Ant viršaus dėti pamirkytų sausainių sluoksnį, tada vanilinį pudingą, vėl sausainių sluoksnį ir ant viršaus šokolado sluoksnį.
Aš torto viršų apibarsčiau susmulkintais sausainiais.
Tortą palikti per naktį  šaldytuve. Pastovėjęs kelias dienas, tortukas būna dar skanesnis.


Skanaus!

12/06/2011

Skanios salotos

Mūsų valgiaraštyje naujos salotos! Mano vyro idėja! Man jos labai skanios. Paprasta ir skanu, tad dalinuosi šia idėja :)



Skanios salotos

Mėgstamų salotų
Obuolio
Virtos rukytos šoninės
Razinų
Trupučio majonezo

Obuolį nulupti ir supjaustyti kubeliais, šoninę plonai supjaustyti ir pakepti be aliejaus keptuvėje. Salotas ir obuolius sumaišyti (apvelti) su trupučiu majonezo, ant viršaus uždėti pakeptą šoninę ir razinas. 

Skanaus!!!