Gera idėja

3/08/2011

Džiovinti pomidorai aliejuje

Dievinu Viduržemio jūros dietos pusryčius su skrudinta balta duona, alyvuogių aliejumi ir natūralia pomidorų tyre. O dabar dar ir su džiovintais pomidorais aliejuje, tokiais skaniais, uždėtais ant skrudintos duonos, kurių dėka mano pusryčiai dar labiau kvepia Viduržemio jūra.
Šį skanėstą maisto pasaulyje aptikau visai neseniai. Pirmieji buvo pirktiniai ir labai skanūs, ir juos bebaigiant, aplankė idėja, kad juos galima pabandyti pasidaryti pačiai. Taigi, štai ir jie!
Šie pomidorai taip pat labai tinka gardinti picoms, sumuštiniams, salotoms ir kitiems patiekalams.

Džiovinti pomidorai aliejuje

Mirkymui:

100 gr. džiovintų pomidorų
400 ml vandens
60 ml acto (aš naudojau vyno actą)

Sumaišyti vandenį su actu, sudėti džiovintus pomidorus ir palikti mirkti 3 valandas. Praėjus trim valandom, ištraukti pomidorus iš mirkalo ir labai gerai juos nusausinti, kad visiškai neliktų drėgmės. Tai labai svarbu, nes jei liks drėgmės, šių pomidorų konservai nueis niekais po kelių dienų. juos pirmiausia sausinu su popieriniu rankšluosčiu ir po to dedu juos į mikrobangų krosnelę su karšto oro programa 5 minutes 95°C temperatūroje. Po to palieku juos atvėsti apie pusę valandos (iki kol visiškai atvėsta) ir tada konservuoju.

Džiovintų pomidorų konservavimas aliejuje:

1 skiltelė česnako
Raudonėlis
Džiovintas bazilikas
Juodųjų pipirų žirneliai
Druska
Alyvuogių aliejus virgen extra

Į švarų ir sausą indą dėti pomidorus sluoksniais ir tarp dėti česnako skilteles kartu su visais prieskoniais ir trupučiu druskos. Viską apsemti alyvuogių aliejumi ir uždaryti indą.
Šių konservų nereikia dėti į šaldytuvą, nes dėl šalčio aliejus gali pakeisti savo konsistenciją ir skonį. 
 
Kada galima juos valgyti?
Jeigu jau labai norisi (pavyzdžiui, kaip man), galima juos valgyti po kelių valandų. Bet, kad jie taptų skanesni, kvapnesni ir minkštesni, geriau pradėti valgyti po 5-7 dienų nuo konservavimo.

Kai džiovinti pomidorai baigiasi, lieka labai kvapnus ir skanus aliejus, kurį galima naudoti ant skrudintos duonos, sumuštinių, salotų ir kitų patiekalų.



Receptas paimtas Busca recetas


Me encanta la dieta Mediterránea, sobretodo el desayuno de tostada de tomate y ahora aún más con tomates secos en aceite, tan sabrosos y con más aroma del Mediterráneo…
Los descubrí hace unos meses. Los primeros fueron comprados y estaban muy buenos, pero luego me vino la idea de hacerlos en casa y ¡aquí están!
Estos tomates también dan un toque muy especial para la pizza, sandwiches, ensalada (mi ensalada con mozzarrela) y estoy segura que para otras comidas que todavía no he descubierto. 

Tomates secos en aceite

Para el remojo:

100 gr. de tomates secos (deshidratados)
400 ml de agua
60 ml de vinagre de vino

Mezclar el agua con el vinagre y sumergir los tomates secos durante 3 horas. Pasado el tiempo, sacar los tomates de remojo y secarlos muy bien para que se elimine totalmente la humedad. Esto es muy importante porque si no se elimina totalmente la humedad, la preparación se echará a perder a los pocos días. Yo los sequé con papel de cocina, metí en microondas con la función de aire caliente 5 minutos a 95ºC y los dejé enfriar media hora antes de conservar.

La conservación en aceite:

1 diente de ajo
Orégano
Albahaca seca
Pimienta en grano
Sal
Aceite de oliva virgen extra

En un recipiente limpio y seco ir colocando los tomates por capas y entre ellas poner ajo cortado en láminas finas junto con las especias y un poco de sal. Luego cubrir todo con aceite y cerrar el recipiente.
No hay que guardar en la nevera, ya que el aceite puede cambiar su consistencia y sabor por el frío.

¿Cuando se pueden comer?
Si apetece mucho y no se puede aguantar (por ejemplo como a mí), se puede comer después de unas horas de conservación. Pero para que estén más sabrosos, con ese aroma tan rico y blandos, es mejor comenzar a comerlos después de 5-7 días desde la conservación.

Cuando se acaban los tomates, el aceite que queda, se puede usar para las tostadas, ensaladas u otras comidas. 

La receta la cogí de Busca recetas

3/06/2011

Konkursas GASTROBLOGS 2011 – geriausias ispaniškas maisto tinklaraštis 2011


Visai neseniai atradau šį įdomų ir linksmą tinklaraščių pasaulį. Ačiū mano draugei Silvijai! Mano tinklaraščiui tik pradžia, tačiau nusprendžiau sudalyvauti pirmame blogastronominiame konkurse. Yra aišku, kad šiandien yra labai daug maisto tinklaraščių ir dauguma iš jų yra labai šaunūs, nes žmonės, kurie juos kuria, myli virtuvę. 


Balsuoti už mano tinklaraščio ispanišką variantą galima čia! Ispaniškai mano tinklaraštis vadinasi IDEA BUENA ir reikia spausti VOTAR ESTE BLOG!
Balsavimas vyksta kiekvieną dieną iki kovo 28 dienos.
Ačiū!

Įdarytas avokadas su lašiša

Mėgstu sveiką, šviežų ir naturalų maistą, labai mėgstu daržoves ir vaisius… Bet, aišku, kartais leidžiu sau kokį nors kapriziuką. Bet dabar ne apie tai. Dedikuoju šį įrašą avokadui.
Truputis informacijos apie avokado vaisių

Avokado vaisius yra kilęs iš Meksiko, Kolumbijos ir Venesuelos ir vėliau į Europą buvo atvežtas ispanų. Šis vaisius duoda daug energijos ir yra tarsi augalinės kilmės sviestas.
Avokadas turi šiuos vitaminus: E, A, B1, B2, B3, D ir mažesnį kiekį vitamino C. Taip par turi geležies, folinės rūgšties, fosforo, magnio.
Šis vaisius tam tikra prasme gali būti naudojamas vietoj gyvulinės kilmės riebalų, nes daugiausiai turi gerųjų mononesočiųjų riebalų ir mažina blogajį cholesterolį.
Savo savybėmis, avokadas yra rekomenduojamas žmonėms, sergantiems diabetu dėl gebėjimo subalansuoti cukraus kiekį kraujyje, nėščioms moterims, dėl didelio kiekio folinės rūgšties, dėl didelio kiekio vitamino E - avokadas yra pagrindinis antioksidantas, sąjungininkas prieš vėžį ir senėjimą. Dėl turimo magnio kiekio, šis vaisius yra naudingas kaulų ir dantų augimui, stiprina imunitetą, labai gerai žarnynui. Avokade gausu lecitino, kuris reguliuoja medžiagų apykaitą, aktyvina smegenų ląstelių veiklą, valo kraujagyslių sieneles, saugo kepenis nuo riebalų.

Tačiau, nepatartina piktnaudžiauti šiuo vaisiu dėl jo turimų kalorijų kiekio. Taip pat, nerekomenduojama maišyti su kitu riebiu maistu ar riebiais padažais (majonezu ir pan.).
Avokadas geriausias valgymui, kai yra pilnai prinokęs – vidus minkštas, kurį galima lengvai atskirti nuo kaulo ir iškabinti su šaukštu.
Vaisių perpjovus, jis labai greitai oksiduojasi. Tad norint, kad avokadas išsilaikytų keletą dienų šaldytuve, rekomenduojama apšlakstyti jį citrinos sultimis (taip jis neparuduos ir nepraras savo naudingų medžiagų) ir suvynioti į maistinę plėvelę.
Escuchar
Leer fonéticamente

Palieku labai skanų ir paprastą receptą su avokadu.





Įdarytas avokadas su lašiša

1 avokadas
90 g rūkytos lašišos
½ a. š. grūdėtų garstyčių
1 a. š. brendžio
½ a. š.  citrinos sulčių
½ a. š. modemos acto
2 a. š. Extra Virgen alyvuogių aliejus
Žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
Žiupsnelis druskos

Dubenyje sumaišyti garstyčias, brendį, citrinos sultis, actą, aliejų, pipirus su druska. Perpjauti avokadą per pusę išilgai, išimti kaulą ir iškabinti minkštimą su šaukštu. Minkštimą supjaustyti plonomis skilelėmis ir sumaišyti su iš anksto supjaustyta lašiša ir padarytu padažu. Šiuo įdaru užpildyti avokado tuščias puseles. Šį užkandį galima valgyti vieną arba tepti ant paskrudintos baltos duonos.
Kitą dieną šovė idėja lašišą pakeisti ančiuviais (aliejuje). Padarytą užkandį tepėme ant skrudintos duonos ir buvo labai labai labai skanu, nes dievinu ančiuvius











Receptas paimtas iš Recetas


Me gusta la comida sana, fresca y natural, me encanta la verdura, fruta… Pero, desde luego, alguna vez me permito algún caprichito. Pero ahora no es el caso. Quiero dedicar esta entrada para el aguacate

Un poco sobre el aguacate

El origen de aguacate es de México, Colombia y Venezuela, y fueron los españoles quienes lo introdujeron en Europa. Es un fruto muy energético, como una mantequilla vegetal.

El aguacate contiene vitaminas E, A, B1, B2, B3, D, y en menor cantidad C. También tiene  hierro, fósforo, magnesio, ácido fólico, Niacina, Biotina.
El aguacate posee mayoritariamente grasas monoinsaturadas que no favorecen la formación de colesterol, al contrario de las grasas animales que sí lo favorecen. Por sus propiedades es muy bueno para la salud, y es recomendado para los diabéticos, por su capacidad equilibrante de azúcar en la sangre, para las embarazadas por su alto contenido de acido fólico. Por su alto contenido de vitamina E es uno de los grandes antioxidantes, aliados contra el cáncer y envejecimiento. Por el contenido de magnesio, este fruto es muy  bueno para el crecimiento de huesos y dientes, mejora la inmunidad, mejora el transito intestinal y posee un suave efecto laxante.

No es recomendable abusar de este fruto por las calorías que posee. Tampoco se recomienda combinarlo con otros alimentos grasientos, ni mezclarse con otras salsas grasientas (mayonesa y etc.)
El mejor punto de madurez para comerlo, es cuando la pulpa está blanda y permite sacarla y separarla fácilmente del hueso con una cuchara. Una vez abierto se oxida muy rápido y para su mejor conservación es recomendable echar unas gotas de limón y envolverlo con un plástico.


La información es de Botanical-online 


Aquí dejo una de las recetas buenísimas con aguacate.

Aguacate relleno con salmón

1 aguacate
90 gr. de salmón ahumado*
½ cucharadita de mostaza granulada
1 cucharadita de coñac
½ cucharadita del zumo de limón
½ cucharadita de vinagre de modema
2 cucharaditas de aceite de oliva extra virgen
1 pizca de pimienta negra molida
1 pizca de sal

Poner la mostaza, el coñac, zumo de limón, el vinagre, el aceite, la pimienta y  la sal en un bol y mezclar todo bien.
Abrir el aguacate por la mitad, quitar el hueso y sacar la pulpa con una cuchara. Partir la pulpa en láminas y mezclar con el salmón previamente cortado y la salsa, y rellenar el aguacate. Se puede comer sólo o untar encima del pan tostado.
El otro día cambié el salmón por unas anchoas y lo unté en pan tostado. ¡Me encanto!


* El salmón ahumado está hecho por mi, lo hago con una sal preparada de Mercadona. Queda muy rico y mejor que el que ya viene ahumado. 

La receta es de Recetas